Andreea Biris

Andreea Biris

Andreea Biris

DDS, Orthodontist

Biography

Medic specialist ortodontie și ortopedie dento-facială.

A urmat Facultatea de Medicină „Victor Papilian” din Sibiu, în perioada 2005-2011, urmând apoi să finalizeze programul de rezidențiat în Ortodonție în cadrul Spitalului Județean Sibiu, și obținând specializarea în 2014. 

Încă din primii ani de facultate, cât și după finalizarea studiilor a participat la nenumărate cursuri în domeniul medicinei dentare, iar în anul 2 de rezidențiat (2012) a început programul FACE - Funcțional And Cosmetic Excellence - un program complex de specializare în tehnici de Ortodonție. Filozofia de tratament FACE pe care a îmbrățișat-o cuprinde o abordare complexă și cuprinzătoare a cazurilor ortodontice, având ca nucleu funcționalitatea și abordarea interdisciplinară a planurilor de tratament.

Întrebarea pe care ne-o punem adesea „Este posibil să obținem toate obiectivele unui plan de tratament făcând doar ortodonție? Răspunsul este aproape întotdeauna „NU” și acesta este motivul pentru care trebuie să lucrăm într-un mediu de echipă, având alături alți specialiști din medicina dentară. Acest concept a stimulat-o sa fondeze in anul 2014 Centrul De Îngrijire Dentară UNIQUE SMILE din Sibiu - o clinică stomatologică interdisciplinară, ce cuprinde 2 locații în Sibiu, cu 7 cabinete și un laborator de radiologie 3D integrat, centru care abordează în practica curentă un workflow digitalizat. 

Actualmente, se bucură de finalizarea cu succes a nenumăratelor cazuri de ortodonție, având participare la evenimente în domeniu, ca speaker, cu prezentări de caz atât în România cât și în afara țării. Are certificare pentru alignerele FAS, fiind unul dintre medicii care a participat la lansarea sistemului FAS în anul 2021 la Madrid.


All sessions by Andreea Biris

  • Saturday 25-05-2024
12:00 PM

Complex orthodontic treatments in aligner therapy

Prezentare Andreea Biris